Семена за Сребърна Цинерария

2,10 лв.
  • Кат. номер: Cm8
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сребърна Цинерария  Многогодишен вид с произход от Южна Европа, но у нас се култивира, като едно и двугодишен.

Подходящо е както за скалния кът, така и за цветния партер, разположено на добре ослънченo място. Предпочитано от градинарите заради сребристите си мъхести и дълбоко нарязани листа, които се запазват и през зимата. Циненарията се използва в цветните композиции или бордюри като подчертава формите, благодарение на сребристия си цвят.

Листата са зимоустойчиви, перести, разделени на врязани дялове. Целият лист, особено долната му повърхност е покрита с дребни сребристи власинки, които му придават сребрист бял цвят. Цветовете са дребни и жълти кошнички и нямат украсно значение.

Цинерария цъфти в средата на лятото, развива високи цветоносни стъбла, по които са разположени жълти кошнички без декоративно значение.

Тази цинерария се размножава чрез разделяне, стъблени резници и семена. С резници се размножава в края на лятото. За по-голямо производство се използват семена. Видът понася всякакви почви и изложения. През първата година развива гъста розетка от листа, а през втората образува стъбло и цветове. Цинерария маритима се използва главно за бордюри, за да може чрез сребристобелият й цвят да се подчертаят цветните фигури.

Ако цинерарията ви расте в саксия или кашпа и пространството е ограчено, трябва да да се намаля листната маса от време на време. Тя е перфектна за нашето източно изложение, вирее най-вече по Средиземнорието , изключително непретенциозна. Добре е средната температура в помещението да варира в границите на 18-21 градуса. Това подпомага удължаването на периода за цъфтене. Цинерарията не изисква често наторяване. Добре е да се наторява на всеки 20 дни, най-вече при образуването на пъпките и при цъфтеж. По този начин се постига разклоненост. Торете с течни торове за декоративно-цъфтящи растения.

Пoдхoдящo за сaмoстoятeлнo oтoтглeждaне или  в кoмбинaции с други рaстeния. Достига висoчинa 20-35 см. и сe разпростира нa ширинa до 35 см. Цъфти oт м.мaй до м.юни с дребни жълти цвeтoвe.

Сеитба: април - май 

Разфасовка: 0.3 гр.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!