Семена за Гърличе (Свинска ягода)

10,00 лв.
  • Кат. номер: Gr001
+ -
Купи
Моля, изберете:

Гърличе (Свинска ягода) Chenopodium foliosum
Растението се среща много рядко в България. Много е вероятно да расте само у нас, но и тук е вече на изчезване. Далеч преди Освобождението от турско робство е било отглеждано и като културно растение в дворовете. С лечебна цел е използвано отпреди 200 години. Използва се цялата наземна част.Билката има силно лечебно действие в областта на глътката и лекува почти всички нейни възпаления и тези на устната кухина, поради което е наречена гърличе. Доказана е неговата най-голяма лечебна сила и благоприятно въздействие за лечение на мастопатиите при жените, включително и на фиброзната мастопатия, т.е. бучките в женските гърди. А те се лекуват само по оперативен път или въобще не се лекуват. При катаралните мастопатии с билката гърличе бучките се стопяват само с два поредни сеанса от по 10 дни, направени в интервал от един месеца, което довежда до пълно оздравяване. За същия период от време то е в състояние да ликвидира дори и фиброзна мастопатия.
С успех се прилага за лечение при гнойно възпаление на гърдата при жените, където е възможно и комбинирано лечение с хума.
При ревматични заболявания билковият извлек се употребява в два поредни дни, след което, преди да се повтори, се почива 10 дни.
Билката има и противораково действие при рак на гърдата. Помага и при артрити. Растението е отбелязано в Червената книга на България като рядко и изчезващо.
Аналог на лекарство или билка с тези възможности няма. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!