Семена за Гипсофила Елеганс

2,10 лв.
  • Кат. номер: Gp7
+ -
Купи
Моля, изберете:

Гипсофилата е растение, което има прави корени, но още след появата си над почвата се разклонява на всички страни. След покълването на семената, то бързо образува кълбовиден храст с ширина 30 - 38 см. Диаметъра на симпатичните цветчетата е не по-голям от сантиметър. Всяко стебълце е много тънко и притежава стотици малки цветове, което създава ефирност и носи чувство за нежност и красота.

Те имат вид на снежинки, а други ги описват като звездички. Семената на Гипсофила елеганс се засяват през пролетта и ще ви радват с интензивен растеж и обилен цъфтеж през цялото лято.

Преди много години в Източна Европа, Азия и Северна Америка, растението Gypsophila elegans е открито в почви богати на калций, включително и гипс - ето от къде идва неговото име (от лат.Gypsophila – обичащо гипс).

Цвят Бял
Височина Гипсофилата достига височина до 60см.Период на цъфтеж Ако засеете семената от Гипсофила през месец април или май, цъфтежа ще започне 40-50 дни по-късно. След това тя ще ви зарадва с продължителен и обилен разцвет от месец юни чак до септември.
Изискване към светлина За вашите семена на Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) изберете светли мяста, тъй като те се нуждаят от слънчева енергия за да покълнат.
Почва Това нежно растение се нуждае от леко варовикова почва с добри дренажни свойства, затова подгответе терена предварително преди да направите вашия посев.
Зимоустойчивост Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) не е зимоустойчива.
Дълговечност Едногодишно растение.


Място на растението Семената на Гипсофила елеганс могат да се засеят на двора, но също така и в подгодяща саксия, която да поставите на вашата тераса, балкон, покривна градина.
Време на засяване Това елегантно растение се засява през пролетта. Най-подходящото време е през април и май месец. Въпреки това можете да засеете семена на Гипсофила на закрито от 6 до 8 седмици преди последните очаквани студове. Това ще осигури появата на ранните цветя.Дълбочина на засяване Семенцата се засяват на 1-1,5 см. дълбочина.
Разстояние едно от друго Разстоянието между отделните семена на Гипсофила елеганс (Gypsophila elegans) трябва да бъде 20-30 см.
Време за покълване Около 20 - 30 дни.
Поливане Поддържайте земята леко влажна. Тя не трябва да бъде постоянно мокра.
Торене Не се нуждае от често торене. Почвата, в която живее Гипсофила елеганс не трябва да бъде много богата на хранителни вещества, защото ще получите големи растения с малко цветове.

тегло: 0,5 гр

семена в 1 гр: 2000 бр

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!