Семена за Тиква с Голи семки Миранда

4,00 лв.
  • Кат. номер: TgS2
+ -
Купи
Моля, изберете:

Семена за Тиква с Голи семки 

Тази сорт тиква притежава почти сферични плодове, които имат зелена кора на оранжеви петна и средно тегло 2,5-4,5 кг. Вътрешността им е пълна с много семки, без твърда обвивка. Миранда е тиква, която се цени от производители на тиквено семе, защото тяхната изкупна цена е сравнително висока. Сурови или печени, нейните голи семена са подходящи за директна консумация без да се белят. Тиквените семки са вкусни, много полезни и богати на хранителни вещества. 

Семената на тиквата с голо семе Миранда  се засяват при сеитбена норма 0.250 – 0.450 кг/дка.

Засяването се извършва в периода от 20 април, до 30 май, когато температурата на почвата се повиши до минимум 10 градуса и премине опасността от слани, които да засегнат младите растения.

Засаждат се по 5-6 голи семки в гнезда по схемата 90/50 см.

Вегетационният период продължава около 48-50 дни.

Изберете топли и слънчеви места, които са защитени от вятър. Подгответе почвата още през есента с дълбока обработка и обогатяване с органична тор. Семената се засяват в гнезда с диаметър около 50 см на дълбочина 5 – 6 см. За да се задържа повърхността на почвата рохкава и влажна. По време на вегетацията се извършват няколко поредни окопавания, като се води борба с плевелите. Тиквите имат дълбока коренова система, поради което могат да издържат продължително време на засушаване. Плодовете се прибират през втората половина на септември, когато листата започнат да прегарят.


Кълняемост: 85%

тегло: 3 гр

семена в 1 гр: 8 бр

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!